Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Βίβιαν Λη (Vivian Leigh) - To ωροσκόπιο της αξέχαστης Σκάρλετ



Γεννήθηκε στις 5/11/1913 στο Darjeeling της Ινδίας στις 5:16 το απόγευμα.
Η σαγηνευτική Βρετανίδα ηθοποιός «Vivian Μary Hartley» που καθήλωσε τους σινεφίλ και θεατρόφιλους σαν «Σκάρλετ» και σαν «Οφηλία», πέρασε πολύ γρήγορα από όλα τα μονοπάτια της ζωής, ακόμα και από την ίδια τη ζωή. Η εκπαίδευσή της σε μοναστήρι επί 12 χρόνια και η αριστοκρατική της παιδεία, την ώθησαν να πραγματοποιήσει τα όσα έλαβε, από νωρίς.
Παντρεύτηκε στα 19 της τον Herbert Leigh αποκτώντας μία κόρη. Έπειτα έζησε ένα θυελλώδη έρωτα με τον Laurence Olivier τον οποίο παντρεύτηκε, αποκτώντας άλλα δύο παιδιά.
Έγινε το πιο αγαπημένο θεατρικό ζευγάρι της Αγγλίας για 25 σχεδόν χρόνια, με τεράστια προσωπική και επαγγελματική επιτυχία και οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές των Σαιξπηρικών έργων.

Η Vivian Leigh μετά το χωρισμό τους το 1961, πέρασε 6 χρόνια από διάφορες αγκαλιές και έναν τελευταίο έρωτα πριν το θάνατό της το 1967, με τον Peter Finch. Κανείς όμως δεν μπορούσε να αναπληρώσει το κενό του Olivier, ενώ η  μπλε Rolls-Royce με τα αρχικά Vivian - Laurence, την περίμενε πάντα στο σπίτι της.



Οι νευρικές κρίσεις  την είχαν καταβάλλει πολύ, ενώ η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της άγγιζε κάποιες φορές τα όρια της παράνοιας.

Λίγο πριν το τέλος, πέρασε για άλλη μια φορά από το «Waterloo Bridge» του Λονδίνου, τη «Γέφυρα της αμαρτίας», που συνδέθηκε με την καριέρα της.
Κατέκτησε δύο Oscar
με τις αξέχαστες ερμηνείες της στο «Όσα παίρνει ο άνεμος» και στο «Λεωφορείο ο Πόθος».
Η ομορφιά της δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια, ενώ για πολλούς πρόκειται για κάτι ασύλληπτο αλλά και οι ερμηνείες της σαν ηθοποιός, υπήρξαν συγκλονιστικές
με μία αμεσότητα που δεν αντέχει ακόμα και ο πιο σκληρός επικριτής (αν υπήρξε).

Οι φήμες που τη συνόδευαν πολλές, με τις πιο γνωστές να της προσδίδουν ένα ιδιαίτερο θέμα με τους άνδρες, τους οποίους «ψάρευε» για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της. Ανάμεσα σε αυτούς και άνδρες ζιγκολό, που έβρισκε σε έναν οίκο ανοχής στο Los Angeles, που λειτουργούσε ως πρατήριο βενζίνης.
Η μανιοκατάθλιψη βασάνιζε τη ζωή της
και σε αυτήν οφείλονται οι διαταραγμένες συμπεριφορές της που έκαναν αλλόκοτο το μοναδικό της χαμόγελο, ενώ η φυματίωση την τερμάτισε στα 54 χρόνια της.

Η κλασική αύρα του Σκορπιού συμπιέζεται σε ένα Ταυ- τετράγωνο με τον ωροσκόπο στον Ταύρο και τη Σελήνης στον Υδροχόο

Η Σελήνη στο Μεσουράνημα (κυβερνήτης του 3ου οίκου) σε σύνοδο με Ουρανό κυβερνήτη του μεσουρανήματος και σε τετράγωνο με τον γωνιακό Ήλιο, ήταν το κλειδί στο ωροσκόπιό της, που άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην επιτυχία, αλλά την  έκλεισε στην ψυχολογική της διέξοδο.
Ήταν επίσης η ψυχρότητα μέσα στην πιο καυτή ομορφιά της.
Με το εξάγωνο Ήλιου - Δία η προσφορά της τύχης ήταν ραμμένη στα θρυλικά της φορέματα και το μεγάλο τρίγωνο Αφροδίτης - Κρόνου – Σελήνης, έστω και ανοιχτό, προσέδωσε όλη τη λάμψη στη ζωή της.
Σπάνιο μίγμα ρομαντισμού και εκκεντρικότητας με την Αφροδίτη στο Ζυγό και τη Σελήνη στον Υδροχόο.
Το τετράγωνο της Αφροδίτης με το Δία, θα μπορούσε να συμβάλει στην κακή της υγεία αν λάβουμε υπ’ όψιν και τη σύνοδο Άρη - Ποσειδώνα στον 3ο οίκο, σε τετράγωνο με την Αφροδίτη κυβερνήτη του 6ου οίκου.

Η Αφροδίτη είναι επίσης κυβερνήτης του ωροσκόπου και οι όψεις της σε αυτό το ωροσκόπιο, έδιναν μια ροπή στην τέχνη, στην αισθητική, στην απόλαυση, στις φαντασιώσεις, στην εξιδανίκευση και στα συγκεχυμένα συναισθήματα.
Παρόλο που ο Ερμής βοηθούσε με τα εξάγωνα Σελήνης - Ουρανού, η περίφημη "Σκάρλετ" συμπεριφέρονταν στη ζωή όπως και στο ρόλο της, αναδύοντας όλο το Σκορπίσιο ταμπεραμέντο, αρκετά σαγηνευτικό, όπως και αρκετά καταστροφικό.

Η Vivien Leigh, θεωρείται ως η πιο όμορφη Βρετανίδα όλων των εποχών, αν και την ίδια την ενοχλούσε όταν της έλεγαν ότι ήταν η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο.
Παρόλα αυτά η ταπεινότητα και η συγκατάβαση δεν την χαρακτήριζαν, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα λόγια του Laurence Olivier για το χαμό της αγαπημένης του.
«Mια ζωή έζησα μαζί της, που έμοιαζε με την πορεία ενός γρήγορου ασανσέρ, που σ' ανεβάζει μέχρι πολύ ψηλά και σε κατεβάζει εξίσου γρήγορα κάτω, με ένα τρελό και ασταμάτητο τρόπο».

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: