Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Δωροθέα Μερκούρη - Αστρολογικό και όχι μόνο, αφιέρωμα



Ποια είναι η γυναίκα που έχει χαρακτηριστεί η «Ελληνίδα Σοφία Λόρεν»; 
Πώς κατέκτησε τoν Ελληνικό και Διεθνή χώρο του modeling; 
Από πού ήρθε και που βρίσκεται;

Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 4/5/1974 στο Τορίνο της Ιταλίας, στις 8.30 το πρωί, από Ελληνίδα μητέρα και Ιταλό πατέρα.
Ήρθε με την οικογένειά της στην Ελλάδα και πέταξε για Νέα Υόρκη μόλις τελείωσε τις εδώ σπουδές της για να ακολουθήσει μαθήματα χορού.
Εκεί διαπίστωσε πως την ενδιαφέρει περισσότερο η υποκριτική, ενώ η ομορφιά της δεν πέρασε απαρατήρητη.
Στα 10 χρόνια που έμεινε στην Νέα Υόρκη, γνώρισε τον Μάκη Παντζόπουλο, τωρινό και πολυσυζητημένο Ματέο, σύντροφο της Ελένης Μενεγάκη.
Έξι χρόνια έμειναν μαζί με τα τρία από αυτά σε υπερατλαντική απόσταση, εφόσον εκείνος επέστρεψε στην Ελλάδα και η Δωροθέα έμεινε πίσω, με πολύ συχνές επισκέψεις εδώ.

Κατόπιν γνωρίζει στη Νέα Υόρκη τον Ολλανδό κομμωτή Γουάρντ Σρέγκεχοϊρντ και τον πείθει να μετακομίσουν στην Ελλάδα.
Παντρεύονται σε ένα εκκλησάκι στην Άνδρο με έναν απλοϊκό και παραδοσιακό γάμο, με την πρώτη τους κόρη Ηλέκτρα, για παρανυφάκι.
Ακολουθεί η ζωή στην Βουλιαγμένη με πάρα πολλές προτάσεις, τηλεοπτικά διαφημιστικά spot, συμμετοχές σε ταινίες, σήριαλ, δεκάδες εξώφυλλα σε περιοδικά, και η δεύτερη κόρη τους Γαία.
dorothy1Η ζωή στην Ελλάδα για τον Ολλανδό άνδρα της δεν εξέπεμπε καμιά δραστηριότητα, γεγονός που απομάκρυνε το ζευγάρι.
Η Δωροθέα κατάλαβε έγκαιρα πως ότι είχε να κάνει εδώ το έκανε και μαζί με το διαζύγιο, μετακομίζει στις αρχές του 2010 στη Ρώμη.
Μετά την καμπάνια των Dolce&Gabbana για το Gold Martini με την κολλητή της φίλη Monica Bellucci, συνεχείς επισκέψεις στην Ελλάδα για να ανταποκριθεί στο περιζήτητο που την ακολουθεί, έρχεται η πρόσφατη πρόταση του Gaultier για να συμμετέχει στο show του στο Παρίσι, μαγεύοντας ακόμα και τα πατώματα στα οποία περπατούσε.
Στις 3 Φεβρουαρίου έγινε στην Ιταλία η πρεμιέρα της ταινίας «Taglionetto» στην οποία πρωταγωνιστεί, ένα θρίλερ σε σκηνοθεσία του Federico Rizzo.
Τώρα φωτογραφίζεται χωρίς make-up και χωρίς κανένα απολύτως retouch, στο νέο ηλεκτρονικό περιοδικό eternal-optimist.com.
Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψει κανείς πως μπορεί να υπάρχει τόσο γνήσια ομορφιά, αν δεν έχει δει την Δωροθέα Μερκούρη να ξυπνάει το πρωί.


Συνεχίζει να ζει στη Ρώμη, να επισκέπτεται συχνά το Παρίσι όπου ζει η αδερφή της Αλεξάνδρα και φυσικά την Ελλάδα.
Η απίστευτη ομορφιά της είναι αρχικά προϊόν μιας Αφροδισιακής αστρολογικής ταυτότητας, η οποία αποτελείται από το τρίπτυχο Ταύρος με ωροσκόπο Καρκίνο και Σελήνη στον Ζυγό.
Πέρα από αυτά τα αστρολογικά και άκρως θηλυκά στοιχεία, η αντίθεση Αφροδίτης – Πλούτωνα έρχεται να επιβεβαιώσει τον μαγνητισμό και την συμβολική της εικόνα.
Η Αφροδίτη βρίσκεται στον 10ο οίκο της καριέρας και κυβερνά τον 5ο οίκο των χόμπι, αλλά και τους φωτοδότες της (Ήλιο – Σελήνη), γεγονός που την έκανε να σαγηνέψει μέσα από το επάγγελμά της.
Παράλληλα ο Δίας στην ακμή του μεσουρανήματος και το τετράγωνο με τον κυβερνήτη του μεσουρανήματος Ποσειδώνα, της δίνουν μια ιδεαλιστική προσέγγιση ως προς την καταξίωσή της, κάνοντάς την να ανιχνεύει πολλά επαγγελματικά μονοπάτια, στα οποία πηγαινοέρχεται με συναισθηματισμό και όραμα.
Το τρίγωνο του Δία με την σκληρή σύνοδο Άρη – Κρόνου στον Καρκίνο, αλλά και με τον ωροσκόπο της, πέρα από την αναγνώριση και επιτυχία που της κληροδοτεί, την ελαφρώνει από το βάρος μιας αυταρχικής και ανασφαλούς συμπεριφοράς, προσδίδοντας αντοχή, θέληση, επιμονή και φιλοδοξίες, που δεν αποτυγχάνουν στον στόχο τους.
Η Σελήνη κυβερνήτης του ωροσκόπου σε σύνοδο με Ουρανό στον Ζυγό στον 5ο οίκο, δηλώνει τον ανικανοποίητο χαρακτήρα της, εναλλάσσοντας τα ενδιαφέροντά της και μεταφέροντάς τα εκτός συνόρων με ανατρεπτικές προεκτάσεις.
Ο Ήλιος κυβερνήτης του 3ου οίκου σε σύνοδο με Ερμή στον 11ο οίκο, διογκώνει την γοητεία της, χαρίζει φίλους και άφθονες γνωριμίες, ενώ την κάνει να σκέφτεται αδιάκοπα το πώς θα πρωτοτυπήσει χωρίς κοινότυπες επαναλήψεις.
Όλα αυτά μέσα από τις 5 γλώσσες τις οποίες χειρίζεται άψογα, ξεδιπλώνοντάς τις πάντα με το αφοπλιστικό βλέμμα μιας σύγχρονης vamp, που ξεμυαλίζει μοιραία, όπως ο άνεμος τα μαλλιά.
 
Το σίγουρο είναι πως λίγο οι άριστες σχέσεις που διατηρεί με τον Μάκη Παντζόπουλο, λίγο η προτίμησή της να ξεκουράζεται στην Άνδρο με την οικογενειακή θαλπωρή, αναμένεται να κάνουν το καλοκαίρι την παραλία των Άχλων, πολύ πιο καυτό από οπουδήποτε αλλού.
Χρόνια της Πολλά.

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr 

Κατερίνα Σαλωνίκη

1 σχόλιο:

elefterifoni είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!