Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Brigitte Bardot - Όταν ο θεός έπλασε τη γυναίκα. Αφιέρωμα και το ωροσκόπιό της


Σαν σήμερα 28/9/1934 στις 1.15 το μεσημέρι στο Παρίσι, γεννήθηκε η γυναίκα σύμβολο, που κεντρίζει με την εκρηκτική της παρουσία τη δημόσια ζωή εδώ και 50 ολόκληρα χρόνια.
Το όνομά της, Brigitte Anne-Marie Bardot.
Μεγάλωσε σε μια εύπορη οικογένεια του Παρισιού λαμβάνοντας αυστηρή μόρφωση, με αγάπη για τον κλασσικό χορό και διακρίσεις..
Η μόδα, ο χορός, η ποίηση και ο κινηματογράφος ήταν τα αγαπημένα των γυναικών της οικογένειας, αλλά  και του εργοστασιάρχη πατέρα.
Αρχισε την καριέρα της με το πρόσωπό της να φιγουράρει στο εξώφυλλο του «Elle» όταν ακόμα ήταν έφηβη.
Φυσικά δεν άργησαν να έρθουν οι προτάσεις για ταινίες με πρώτο τον σκηνοθέτη Ροζέ Βαντίμ με τον οποίο ερωτεύτηκαν σφοδρά όταν εκείνος ήταν 22 ετών κι εκείνη μόλις 15.

Οι αντιδράσεις των γονιών της ήταν ομηρικές αλλά ένας χαρακτήρας σαν την Bardot δεν καταλάβαινε από κραυγές γιατί ούρλιαζε πάντα περισσότερο.

Το 1952, δηλαδή σε 3 χρόνια που ενηλικιώθηκε, παντρεύτηκαν.
Στα 22 της ήρθε η ταινία του Βαντίμ «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» μια ταινία που ο τίτλος της ήταν απόλυτα ενδεικτικός για τη θεική ομορφιά της και όχι μόνο.
Αυτή η ταινία ήταν το αποχαιρετιστήριο δώρο προς τη Bardot από τον Βαντίμ. Χώρισαν λίγους μήνες μετά, με την Μπαρντό να εμφανίζεται στο πλάι του Jean-Louis Trintignant. Παράλληλα εξαπλώθηκε ραγδαία η «Μπαρντολατρεία» με το πρόσωπο της «Μπεμπέ». Ξανθά πολύ μακριά μαλλιά με τη διάσημη διαχρονική κόμμωση «choucroute» (λαχανόσουπα) eye liner στα μάτια και σέξυ ρούχα εφαρμοστά.
Η Αμερική υποκλίθηκε στην Γαλλίδα star πυρπολώντας την με αναρίθμητες προτάσεις τις οποίες αρνήθηκε για τη Γαλλική αξία.
Εκείνο το διάστημα αγόρασε την περίφημη «Μαντράγκ», μια έκταση στο Σαν Τροπέ όπου έγινε λίκνο καλλιτεχνών και συγγραφέων.
Τα πάρτυ που διοργάνωνε έμειναν στην ιστορία, καθώς και η ελευθεριάζουσα ζωή της γεμάτη εραστές με πολλές σκληρές κριτικές από τον τύπο, αλλά και με αποθέωση.
Η ζωή της είχε πάρει μια τροπή που ακόμα δεν είχε συνηδειτοποιήσει το μέγεθός της.

Πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από ταινίες ξεδιπλώνοντας και το κωμικό της ταλέντο, ώσπου το 1959 παντρεύται με τον Ζακ Σαριέ.
Λίγους μήνες μετά γέννησε το μοναδικό της παιδί τον Nicola σε μία εγκυμοσύνη που ήταν μάλλον ανεπιθύμητη, αφού δεν αγαπούσε τόσο τον Σαριέ και φοβόνταν την κύηση, αλλά αποζητούσε ασφάλεια κοντά του, αρχίζοντας να συνειδητοποιεί πως η ζωή που ζούσε οδηγούσε σε μια εσωτερική απομόνωση και μοναξιά.
Επειτα από μερικούς μήνες και την ημέρα των γενεθλίων της αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μην αντέχοντας την πίσεη της δουλειάς σε συνδυασμό με την ανατροφή του παιδιού, αλλά και για ένα σωρό άλλες πικρές συγκυρίες από το περιβάλλον της.
Σώθηκε από θαύμα γιατί έτσι έπρεπε, άλλωστε ήταν ήδη πολύ νέα μόλις 26 ετών, για όλα όσα είχε ζήσει!
Αρχισε να δείχνει το ενδιαφέρον της για τα ζώα  από το 1962 που έγινε χορτοφάγος και αποφάσισε να αγωνισθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Παράλληλα η επιτυχία της εξαπλώνονταν με τρόπο συγλονιστικό σε όλο τον κόσμο.

Πηγαίνοντας για διακοπές σε ένα χωριό της Βραζιλίας, με τη συνοδεία του τότε συντρόφου της, μουσικού Μπομπ Ζαγκουρύ οι ντόπιοι της έστησαν άγαλμα σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης!!!
Δύο χρόνια μετά σε ηλικία 32 ετών, δέχεται την πρόταση γάμου του βαθύπλουτου Γερμανού Gunter Sachs. Παντρεύεται για 3η φορά και τον επόμενο χρόνο έρχεται αντιμέτωπη με ένα υστερικό πλήθος στο Φεστιβάλ των Καννών του 1967, μαζί με το σύζυγό της.
Ηταν η τελευταία της δημόσια εμφάνιση, με τη ιδιότητα της ηθοποιού.
Ενα άλλο ειδύλλιο της αμετανόητης ακόμα Β.Β με τον μουσικό Serge Gainsbourg διέλυσε το γάμο της γινόμενη για άλλη μια φορά μούσα κάποιου, αφιερώνοντάς της πλήθος τραγουδιών και συνθέσεων.

Το 1968, ο De Gaulle δηλώνει πως η Brigitte Bardot φέρνει στη χώρα τόσο συνάλλαγμα, όσο και η αυτοκινητοβιομηχανία Renault!.
Ο πρόεδρος την εκτιμούσε παράλληλα για την απλότητα, την ειλικρίνεια και το χιούμορ της, κι έτσι της πρότεινε να ποζάρει για την προτομή της «Mαριάν» σύμβολο της γαλλικής δημοκρατίας που υπάρχει σε όλα τα δημαρχεία της χώρας.

Εκείνη δέχτηκε κι έτσι έγινε η πρώτη γυναίκα που ενσάρκωσε τα χαρακτηριστικά του γαλλικού συμβόλου.
Το 1973, έχοντας ολοκληρώσει τα γυρίσματα για την τελευταία της ταινία, «L'Histoire très bonne et très joyeuse de Colinot trousse-chemise», μετά από 21 χρόνια καριέρας, 50 ταινίες και 80 τραγούδια, μην αντέχοντας πλέον την υπερέκθεσή της στα media και στο σινεμά,  αποσύρθηκε οριστικά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, αποφασίζοντας να αφοσιωθεί στην υπεράσπιση των ζώων, δηλώνοντας πως η ζωή της ήταν πλέον ανυπόφορη και το βεντετιλίκι είναι απλά μία βιτρίνα.
Υπολογίζοντας στην τεράστια φήμη της, στην ατέλειωτη αποδοχή της και στον χαρακτήρα της, προχώρησε προς το όνειρο..

Το 1986 ιδρύεται το Ίδρυμα, «Brigitte Bardo» προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, το οποίο χρηματοδοτεί βγάζοντας σε δημοπρασία διάφορα προσωπικά της αντικείμενα και κοσμήματα.
Το 1992 σε ηλικία 58 ετών, η Μπαρντό παντρεύτηκε για 4η φορά, στη Νορβηγία τον Μπερνάρ ντ’ Ορμάλ, ένα βιομήχανο με τον οποίο και κατοικεί στον Σαν-Τροπέ.
Παρότι η στροφή που έγινε στη ζωή της είναι απροσμέτρητη, ο χαρακτήρας της βρήκε ευκαιρία να δείξει ένα άλλο του πρόσωπο.
Τα σκάνδαλα που δημιούργησε δεν έχουν τέλος τα οποία συνοδεύονταν από σκληρές έως υβριστικές επιστολές σε Υπουργούς, ατέλειωτες μετακινήσεις για τη διάσωση της φώκιας ενώ υπέφερε από αρθριτικά και υποβαστάζονταν από πατερίτσες, αναφορές στον πόλεμο του Ιράκ καταδικάζοντας τη γαλλική ελευθερία η οποία συρρικνώνεται.
Καταπιάνεται επίσης με την «σεξουαλική ασυδοσία της κοινωνίας», καταδικάζει ορισμένους εκπαιδευτικούς αποκαλώντας τους «αστέγους της εκπαίδευσης» και καταφέρεται εναντίον ορισμένων ανέργων ονομάζοντάς τους «τεμπέληδες χαραμοφάηδες».
Επίσης καταδικάζει τους «Gay Pride» καθώς επίσης τη  μουσουλμανική γιορτή «Αϊντ ελ-Κεμπίρ» και καταφέρεται εναντίον των λαθρομεταναστών.
Κι αυτά είναι απλές αναφορές και μόνο...

Τον Ιούνιο του 2004 καταδικάζεται για την προώθηση ρατσιστικών αντιλήψεων.
Το 2008 το δικαστήριο την καταδικάζει σε 2 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 15.000 ευρώ πρόστιμο με την κατηγορία ότι προέβη σε δηλώσεις που υποκινούν το ρατσιστικό μίσος για την άποψή της πως οι μουσουλμάνοι εξαπλώνονται ταχύτατα στη Γαλλία και επιθυμούν να επιβάλλον τον τρόπο ζωής και τις αντιλήψεις τους στο γενικότερο πληθυσμό.
Εκείνη εκνευρισμένη δήλωσε ότι ποτέ δεν υπήρξε μέλος ούτε του Εθνικού Μετώπου ούτε κανενός άλλου κόμματος, και ανακοινώνει πως δεν θα ψηφίσει, καθώς κανένας από τους 12 υποψηφίους δεν δείχνει ευαισθησία στα ζητήματα που αφορούν τα ζώα.
Η δίκη έληξε με τη δικαστική αρχή να δηλώνει πως βαρέθηκε να καταδικάζει την Μπαρντό για το ίδιο ζήτημα ξανά και ξανά.
Η Brigitte Bardot παραμένει στις επάλξεις των ιδεών τις οποίες υπηρετεί σχεδόν 25 χρόνια.
Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια γυναίκα διεθνούς αναγνωρισιμότητας που με βασικά εφόδια την απίστευτη ομορφιά της και τον ελιγματικό της χαρακτήρα, κατάφερε να παλέψει τη σκιά της και να βγει κερδισμένη.
Ζυγός με ωροσκόπο Τοξότη και Σελήνη στους Διδύμους.

Η εξωστρέφεια που τη χαρακτήριζε με τον παραπάνω αστρολογικό συνδυασμό, μαζί με τη σκανδαλώδη ομορφιά της, άνοιγαν διάπλατα τις πόρτες που πλησίαζε, σαν να κατείχε μια μαγική δύναμη.
Η «Bardot» δεν παρουσιάζεται μόνο σαν αδιαμφισβήτητο σύμβολο του sex, αλλά σαν μια πολύμορφη προσωπικότητα με ενδιαφέρουσες πτυχές.
Η λάμψη της και η ιδιαίτερη δραστηριότητά της, οφείλονται στην ακριβή σύνοδο Δία – Ερμή στον 10ο οίκο του μεσουρανήματός της, όπου ο Δίας κυβερνήτης 1ου οίκου και ο Ερμής 7ου οίκου.
Ετσι εξηγούνται και οι 4 γάμοι της, τα πολυάριθμα ειδύλλια, αλλά και η δημοφιλής της εικόνα, που ακόμα τη διατηρεί στην κορυφή.
Η αντίθεσή τους με τον Ουρανό, διατήρησαν τη φλόγα της ζωντανή, ξεπερνώντας την αντίθεση Αρη - Κρόνου από τον άξονα 2ου – 8ου οίκου, που λίγο έλειψε να της κοστίσει τη ζωή από την απόπειρα αυτοκτονίας της.
Η παρουσία του Πλούτωνα επίσης στον 8ο οίκο να κυβερνά τον 12ο, και το ακριβέστατο τετράγωνο Σελήνης – Ποσειδώνα οδήγησαν την απελπισία της στα άκρα.


Η βοηθητική όψη όμως του Ηλιου σε τρίγωνο με τη Σελήνη, της δίνει διέξοδο καθώς και πολλές δυνατότητες, όπως αυτή του να πλασσάρει τα ελαττώματά της σαν αρετές με μεγάλη πειθώ, χωρίς αυτό βέβαια να την απαλλάσσει από την εσωτερική της σύγκρουση.
Οι κινήσεις της για τη σύσταση ιδρύματος προστασίας ζώων και ο αγώνας της για αυτά, προέρχονατι από την Αφροδίτη στην Παρθένο στον 9ο οίκο (κυβερνήτη 5ου και 6ου), αλλά και τη Σελήνη στον 6ο οίκο σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα που δίνει την εξιδανίκευση.
Οι αναφορές της σε κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, το καλλιτεχνικό της ταλέντο και η απίστευτος μαγμητισμός που ασκούσε, οφείλονται στο εξάγωνο Αφροδίτης – Πλούτωνα που αν και έχει κάποια ανοχή σε μοίρες, ισχύει, διότι η Αφροδίτη κυβερνά και το μεσουράνημα, αλλά και τον Ήλιο!

Αυτή η γυναίκα – σύμβολο δημιουργήθηκε από το τετράγωνο του κυβερνήτη του ωροσκόπου Δία στο μεσουράνημα με τον Πλούτωνα και καθιερώθηκε με το τρίγωνο του Δία με τον Κρόνο.
Μία όψη πανίσχυρη, που κάνει την ασπρομάλλα πλέον μακρυμαλλούσα Γαλλίδα ( που αφέθηκε να καμαρώνει τα γηρατειά της), να μην ανήκει κι αυτή απλά μέσα στις πανέμορφες γυναίκες του σινεμά.
Αλλά να είναι η Γυναίκα που ξεπέρασε το σινεμά και την έννοια της ομορφιάς, παίρνοντας τεράστιες προεκτάσεις, ακολουθώντας τη φωνή που μπορεί κάποτε να την εξέθεσε, αλλά τη γλίτωσε από το σαράκι της ματαιοδοξίας.

Δημοσιευμένο στο www.astrology.gr
Για το astrology.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: